Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Létkérdés - rádióműsor a szegénység ellen Nyomtatás E-mail


ImageEgyesületünk a Szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai év programjaihoz kapcsolódva új rádióműsorral jelentkezik. Létkérdés című műsorunkban az Európai Év programjait mutatjuk be, terjesztve a pozitív tapasztalatokat és eredményes módszereket más civil szervezetek, valamint a tennivágyók számára.


Adásainkban hétről hétre értékes programokat ajánlunk, valamint egy-egy jó kezdeményezést kiemelünk, és a megvalósítókat, illetve a résztvevőket megszólaltatjuk. Ezen kívül minden adásban egy-egy szakember segítségével körbejárjuk a szegénység témakörét (okok, következmények, megelőzés, változtatás). Műsorunkkal az a célunk, hogy a hasznos és jól működő programokat, példákat szélesebb körben elterjesszük.

Adásaink során foglalkozunk a hajléktalan-kérdéssel, a gyermek- és az időskori szegénységgel, tanácsot adunk a civil szervezetek számára a sikeres szponzorációval kapcsolatban. Műsorunkban lesz szó alternatív gazdasági megoldásokról, így a szegények bankjáról is, ezen kívül bemutatunk olyan programot is, amely a politikai szférát állítja a szegénység elleni küzdelem oldalára.

A Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzedelem európai évéről és a programokról a www.szegenysegellen.hu oldalon olvashatnak.

 

 
< Előző   Következő >