Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Jótékony vásárlás Nyomtatás E-mail

ImageA szegénység elleni tenni akarás egyik legősibb formája a jótékonykodás. Mindig akadtak, akik önzetlenül segítettek a rászorulóknak mióta világ a világ, de ez többnyire kimerült mindezidáig abban, hogy adományainkat rábíztuk valamelyp style= erre szakosodott szervezetre. Olyan új alternatív példákat mutatunk be, ahol az adományozás sokkal személyesebben megérint bennünket, azáltal hogy részesei lehetünk ennek a folyamatnak.

A www.webvasater.com oldalon lehet elérni azt a frissen indult honlapot, ahol egy virtuális vásártéren mutatkozhatnak be olyan szervezetek, akiknél hátrányos helyzetű vagy megváltozott munkaképességű emberek munkáiból készült termékek, alkotások vásárolhatók meg.

Hogy ez a jogi, adminisztratív és adóügyi káoszban miként is működik és mi a célja, az kiderül riportunkból.

Egy nagyon hamar népszerűvé vált kezdeményezés a cserebere piac, amely a Józsefváros egyik közösségi házában, a Kesztyűgyárban a Zöld Fiatalok szervezésében működik. A Mátyás téren működő piac minden hónap utolsó péntekjén üzemel 15.30-18 óráig. Ide mindenki hozhat olyan tárgyakat, melyekre  már nincs rá szüksége, de mások számára értékesek lehetnek, s azért cserébe annyi tárgyat vihet, amennyit hozott. Főként ruhákat hoznak a piacot látogatók, de vannak könyvek és gyerekjátékok is. A tárgyaknak nincs értéke, akár egy zokniért egy nyomtatót is el lehet vinni.

A cserebere piacról a http://kesztyugyar.blog.hu oldalon olvashatnak, hangulatát pedig riportunk érzékelteti, hallgassák meg!

Az első magyar adománybolt. Ez az a hely, ahol vásárlóból könnyen adományozóvá válhat az ember és fordítva. Az itt befolyt bevétel célzottan egy jótékonysági szervezet munkáját segíti hazánkban még úttörő módon, ilyen kezdeményezés elkellene legalább minden megyeszékhelyen is. A bolt a Blaha Lujza tér közelében a Somogyi Béla utca 16-ban található és minden nap várja a vásárlókat és az adományozókat egyaránt. Az adományboltban szerzett bevételt arra fordítja a Kórházi Önkéntes Segítő Szolgálat, hogy még több önkéntest tudjanak fogadni a kórházakban. A behozott adományokat jóval piaci ár alatt tudják megvásárolni a rászorulók.

Az adománybolt működéséről tudjanak meg többet riportunkból!

2010. november
 
< Előző   Következő >