Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Civil pályázati lehetőségek ... átalakulóban Nyomtatás E-mail

ImageMinden évben nagyon várjuk, majd őrült kapkodásokkal időben beadjuk, majd várunk és csak várunk, és remélünk. Örülünk, vagy kétségbeesünk. Ez egy tipikus pályázati ciklus. Mi is benne vagyunk. Éppen most, nyakig. Igazi türelemjáték, sőt sokszor szinte már hazárd. Mo´´st az NCA és NKA beadásokon a sor. 



A Nemzeti Civil Alapprogram gyakorlatilag fogalom a hazai nonprofit szektorban. Szidtuk is, áldottuk is sokat. Mind a működési, mind a nemzetközi és szakmai programok terén nagyon komoly szerepe van, hiszen nagyságrendileg évi 6 milliárd forintot oszt vissza a civileknek. Most átalakul. Idén 3,6 milliárd forintot kaphatnak a szervezetek, viszont négy hónapra, a nyáriakra, június és szeptember közöttre. Nem mondhatnánk túlzottan ideálisnak az időpontot, de átalakulás után elvileg lesz a programoknak folytatása.

A további részleteket a felügyeletet ellátó Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkártól tuhatnak meg.

Az NCA pályázatok időtartama nem csak rövidült, de az egész struktúra átalakulóban van. A pályázatok az ESZA Nonprofit Kft. helyett, ezentúl a Wekerle Sándor Alapkezelőhöz futnak be. Ide kell postázni az elektronikus pályázatkezeléshez szükséges regisztrációs nyilatkozatot is. A részletes pályázati felhívásokról, információkról a www.wekerle.gov.hu oldalon tájékozódhatnak.

Hallgassák meg riportunkat!

A Harmónium Független Kommunikációs Egyesület civil szervezetek számára pályázatat is készít, a szervezet vezetője főállásban is pályázati tanácsadó. Így kézenfekvő volt, hogy a hallgatókkal kolléganőnk, Gutjahr Zsuzsanna megossza személyes tapasztalatait a pályázati lehetőségekkel kapcsolatban.

A riportból az is kiderül, hogy a „nemszeretem” munkát bizony nagyon is meg lehet szeretni, csak megfelelő motiváció kell hozzá.

A Nemzeti Kulturális Alap Bizottságának elnöke Jankovics Marcell lett. Már az ő időszakához köthető, hogy elkészült az NKA: rövid és hosszú távú stratégiája és idén a prioritások sorrendje is megváltozik. Az alkotások kicsit fontosabbak lesznek a kultúra terjesztésénél.

Tóth János járt utána, hogy idén mennyi pénzt tudunk kulturális programokra fordítani és lesznek-e bármilyen változtatások az NKA pályáztatási mechanizmusában.


2011. február
 
< Előző   Következő >