Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Aki nem lép egyszerre... a szervezet fejlesztéséről Nyomtatás E-mail
ImageSokszor tapasztaltam, hogy a civil szervezetek életében a kezdeti alapítási lendület fokozatosan alábbhagy és nehéz a tagságot, vezetőséget egy idő után motiválni, az is küzdelmes, hogy intézményesüljön a társaság, a növekedés pedig újabb akadályokat gördíthet eléjük. H

Abban talán nem lesz köztünk vita, hogy egy civil szervezet működéséről, hatékonyságáról és vezetési stílusáról sokat elárul, hogy hogyan vezeti annak pénzügyeit. A dokumentációt hogyan és mikor adja át a könyvelésnek és mennyire előrelátó egy-egy nagyobb pályázat során.
A civil szervezetek könyvelésében jártas Czajlik Máriától további részleteket tudhat meg.

A Magyarországi Éjféli Sportbajnokság Egyesülete 12 éve működik, de maga a mozgalom közel két évtizedes. Az éjszakai szociális sportot megálmodó és mozgalommá szervező alapító Dr. Faragó Sándor, pingpongdoki volt. Ő vezette a szervezetet 2005-ig, majd segítette az utódok munkáját haláláig, elképzelései viszont máig hatnak. Tagszervezeteik működnek Budapesttől Biharkeresztesig 35 helyen az országban és jelen vannak Szerbia, Szlovákia, Ukrajna és Románia egyes magyarok lakta részein. A fokozottan hátrányos helyzetű fiataloknak kínálnak prevenciós programként éjjeli szórakozási alternatívát, miközben szociális munkások, vagy pedagógusok vezetésével versenyeken, táborokban is részt vehetnek, akár a határon túl is. A mozgalom fejlődéséről, a buktatókról és a gördülékeny vezetőváltásról számos hasznos információt tudhatnak meg az alábbi riportból.
A program előzményeiről, a szervezet építkezéséről hallgassák meg a MÉSE történetét!

A közös célok, közös alapok és küldetés mentén szépen lehet építkezni, de mi van amikor elakad egy szervezet az úton? S ki segíthet? Sokan nem gondolkoznak ezen, belefásulnak, lehúzzák a rolót, mások viszont nem adják fel. Saját erőből, vagy külső segítséggel szervezik újjá az alapítványukat, vagy az egyesületüket. Profi szervezetfejlesztővel - Dr. Gelei András, egyetemi docenssel - beszélgettünk a megoldási lehetőségekről és a bajok hátteréről.
Mi lehet a baj, ha nem zökkenőmentes a szervezet működése?

2011. április
 
< Előző   Következő >