Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Segítség a bajban - Kék vonal Nyomtatás E-mail
ImageAz Önkéntes Központ Alapítvány által meghirdetett országos „Önkéntességért-díj” pályázaton 2010-ben az év önkéntes programja elismerést a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány nyerte el.  Az Alapítványnál közel 100 önkéntes dolgozik, hogy éjjel-nappal legyen, aki fogadja a bajba jutott, vagy tanácstalan kamaszok és fiatalok hívásait, leveleit.

ImageHa témánk az önkéntesség, akkor mi is önkéntes toborzásba kezdtünk. A hozzánk csatlakozó fiatal az újságírás és riporterkedés alapvető tudnivalóit sajátíthatja el velünk. Első segítőnk bátran vállalkozott adásunk első interjújának elkészítésére. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványnál jártunk, ahol közel 100 önkéntessel dolgoznak, hogy éjjel-nappal legyen, aki fogadja a bajba jutott, vagy tanácstalan kamaszok és fiatalok hívásait, leveleit. Ahogyan a betelefonálók, úgy az ügyelő segítők is anominak, így a beszélgetőtárs nevét nem fedhetjük fel.

Önkéntesek egymás között: itt hallgatható meg beszélgetésük

A Kék Vonal a jelentkező önkéntesek számára ismerkedési esetet, személyes meghallgatást, képzést szervez, körültekintően felkészíti őket a feladatra és alaposan szelektál, csökkentendő a lemorzsolódást. Jellemzően fiatal egyetemisták, frissnyugdíjasok és hétköznapjaikat teljesen más területen töltő középkorúak önkénteseik, aki minimum két évig tagjai a csapatnak. Az Önkéntes Központ Alapítvány által meghirdetett országos „Önkéntességért-díj” pályázaton 2010-ben az év önkéntes programja elismerést a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány nyerte el. Reményiné Csekeő Borbála, szakmai vezető szintén önkéntesként kezdte.

Reményiné Csekeő Borbála szakmai vezető a díj hétteréről beszélt először

Elérhetőségeik:
Gyermeksegély-vonal: 116 111
Eltűnt gyermekek telefonja: 116 000
A hívások ingyenesek!
Chat és egyéb infó: www.kek-vonal.hu

A Kék Vonal budapesti központja mellett szeptembertől már Miskolcon is közvetlenül elérhető lesz. Az Avas lakótelepen a Gyermekjóléti Szolgálat épületében alakítanak ki klubhelyiséget, ahova várják a netezni, játszani, vagy információt kérni kívánó fiatalokat és önkénteseket.

2011. július
 
< Előző   Következő >