Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Bátraké a tábor! Nyomtatás E-mail
ImageÉvente 450 önkéntes, nyári, tavaszi és őszi turnusok. Meseszép házak, fák, virágok, Közép-Európa egyedülálló kalandpályája, ahova még tolószékkel is fel lehet menni és egy kis tó. Az elérhetetlen elérése, vidámság, énekszó és tábortűz. Mindez Hatvan mellett a Bátor tábor. A táborba magyar, szlovák, cseh és lengyel gyerekeket várnak és a teljes élményterápiás program ingyenes.

ImageAmikor a határainkat ki tudjuk tágítani, amikor sikerül átlépni bizonyos addig leküzdhetetlennek hitt korlátokat, akkor felszabadult boldogságot érzünk, ami önbizalommá szélesedik. Beteg gyerekeknek még nagyobb szükségük van a megerősítésre, a határaik kitolására, mert ez vezethet el a gyógyuláshoz, hiszen a kórt is le kell győzni, ahogyan a félelmeket is. Bátorságra van tehát szükség a mindennapokban, amihez igazi muníciót kínál a 10 éves Bátor tábor és a sok segítő önkéntes cimbora.

A cimborák, azaz önkéntesek egyike a sokszázból, Ancsu cimbi

ImageAz Önkéntes Központ Alapítvány által meghirdetett országos „Önkéntességért-díj” pályázaton 2009-ben az év önkéntes programja elismerést a Bátor tábor nyerte el. Évente 450 önkéntessel dolgoznak, s nem csak a felügyelők, a játszó cimborák, hanem az egészségügyi dolgozók is önkéntesek. Sokan a szabadságuk terhére vállalják az önkéntes munkát.

Juhász Csilla, az önkéntesek koordinátora

A Bátor táborban folyó élményterápiás foglalkozások ingyenesek, évi 11 turnusban várják a gyerekeket és majdnem minden munkát önkéntesek látnak el. A programról további részleteket a www.batortabor.hu címen tudhatnak meg.

A tábori hangulazról nézzék meg a kisfilmet !


2011. július
 
< Előző   Következő >