Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Minden csepp számít! - Vöröskeresztes történetek Nyomtatás E-mail

ImageEmberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység, egyetemesség. Hogy mik is ezek a fogalmak? A világ legnagyobb humanitárius szervezetének jelszavai. 1881-ben, azaz már 130 éve alakult meg a Magyar Vöröskereszt. Az önkénteseik koordinációja nem kis feladatot jelent, ebbe pillantunk most be.

A Vöröskereszt főbb célkitűzései: az élet, az egészség védelme, az emberi személyiség tiszteletben tartása, az emberi szenvedés, szociális gondok enyhítése, a betegségek megelőzése, a fegyveres konfliktusok, katasztrófák áldozatainak megsegítése. Tevékenységét adományokból fedezi, munkájukat rengeteg önkéntes segíti szerte a világban.

ImageA Vöröskereszt egyik legismertebb tevékenysége a véradás megszervezése. Bár ez önkéntes felajánlásnak, nem pedig önkéntes munka, mindenképpen a viszonzást nem elváró tevékenységek egyik legszebb példája. Hogy ez miként is zajlik annak Tóth János járt utána. Ezen kívül riportjából megismerünk két fiatal önkéntest, akik a Vöröskereszt egyéb munkáiról mesélnek, valamint arról hogy miért is választották ezt a plusz feladatot maguknak.

A Vöröskereszt munkájáról önkéntesek és a váradásszervezővel beszélgettünk

S következzék két érdekes eset: Béla bácsi több mint 50 éve önkéntes a Vöröskeresztnél, Gosztonyi Zsolt, az RTL Klub híradósa pedig a hozzá közel álló PR- és marketing tevékenységével járult hozzá a szervezet sikeréhez.

54 éve szolgálatban és PR-munkával segítve - Ön miben tudna hasznossá válni?

ImageA 40.000 önkéntest és 450.000 önkéntes véradót mozgósító Vöröskereszt munkáját mutattuk be. Az országos szervezet munkájához minden kistérségben a helyi irodákban lehet csatlakozni, vagy a véradó napokon, eseményeken nyújthatjuk a karunkat.

2011. augusztus
 
< Előző   Következő >