Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Világlátó világjárók - nemzetközi programok Nyomtatás E-mail
ImageAz önkénteskedésben az egyik nagyon vonzó dolog az, hogy külföldre is el lehet így jutni. Az Európai Önkéntes Szolgálat a fiataloknak kínál lehetőségeket, de számos olyan program is van, ahol nincsen felső, csak alsó korhatár. Az Útilapu Hálózatnál körülbelül 1100 projektre jelentkezhetnek az önkéntesek, az Egyesek Ifjúsági Egyesület pedig idén csatlakozott nemzetközi hálózathoz, ennek köszönhetően bővíthette kínálatát.

Ahol segítségre van szükség, ott az Útilapu Hálózatra mindig lehet számítani; legyen szó hazai vagy nemzetközi problémáról. Az önkéntesek évente körülbelül 1100 különböző projektre jelentkezhetnek, melyeket több témában hirdetnek meg, így mindenki biztosan megtalálja a testhez álló feladatot. Az egyik elsőként alapított civil szervezet már több mint 20 éve bonyolítja a külföldi fiatalok magyarországi, illetve a hazai önkéntesek külföldi segítségnyújtásának szervezését.

Az egyesület sokrétűségét Meggyesfalvi Boglárka mutatja be riportunkban

ImageAhhoz, hogy valaki önkéntes legyen a nagyvilágban, szükség van fogadó és küldő szervezetre is. Az Egyesek Ifjúsági Egyesület már hat év óta sok ezer lehetőséget kínál olyan önkéntesek számára, akik külföldre akarnak menni. 2006-ban csatlakoztak az Európai Önkéntes Szolgálathoz, így azóta fogadó szervezetként is jelen vannak a nemzetközi köztudatban. EVS tagként sokkal kedvezőbb lehetőségeket kínálhatnak a hazai és külföldi fiatalok számára. Korányi Eszter a szervezet munkatársa beszél a náluk kínálkozó lehetőségekről.

További részletek az Egyesekről!

2011. augusztus
 
< Előző   Következő >