Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Örökzöldek - környezet- és embervédők Nyomtatás E-mail
ImageA civil szervezetek közül az önkéntesek bevonásában, az érdekérvényesítésben és még a kommunikációban is eredményesek a természet- és környezetvédő szervezetek. A Tudatos Vásárlók Egyesülete például olyan alternatívákat mutat be, mellyel jelentősen csökkenthetjük felesleges kiadásainkat, a Fair Trade önkéntese remek lehetőségeket kínál az önzetlen segítségre, a Castanea Környezetvédelmi Egyesület pedig már 20 éve a helyi őshonos növényvilág védelmére törekszik.

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy több mindennel tért haza a bevásárlásból, mint amiért elindult. Nem csak a környezetünket, hanem magunkat is védhetjük azzal, ha tudatosan vásárolunk. Ebben igyekszik segíteni az Ökofittness, internetes trénerekkel, illetve a Zöldtérkép az adatbázisával. Riportunkban a Tudatos Vásárlók Egyesületének szemléletformálást és tájékozódást segítő programjairól van szó.

Andacs Noémitől hallhat a programról

A tudatos vásárláshoz kapcsolódik a Fair Trade mozgalom is. A Szövetség sátrában járva a külföldi és hazai önkénteskedés is szóba került, ahogy a vásárlás, a környezetvédelem és a természetvédelem közötti kapcsolat is. Rendes Niki szerint az önkéntességet mindenképp érdemes kipróbálni, érdemes rá hallgatni, hiszen több mint hét éve segít ellenszolgáltatás nélkül több szervezetnél is.

Rendes Niki a Fair Traderől és az önkéntességről

ImageSzámos lehetőség van arra, hogy aktív, cselekvő környezetvédők legyünk. Lehajolhatunk a szemét után, turistautakat jelölhetünk ki, vagy forrásokat tisztíthatunk meg. Van, aki országos, más nemzetközi, megint mások helyi léptékben gondolkoznak. A Castanea Környezetvédelmi Egyesület 20 éve védi a Sopron környéki táj természeti értékeit. Az Egyesület elnöke, Hárs Olivér szerint az egyik legfontosabb feladatuk, hogy a helyben honos növényeket újból elterjesszék a soproni birtokokon.

Ide kattintva többet is megtudhat a Castanea Környezetvédelmi Egyesületről2011. szeptember
 
< Előző   Következő >