Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Ingyenjegy - kulturális önkéntesség Nyomtatás E-mail
ImageEgyre gyakrabban találkozhatunk olyanokkal, akik önkéntesként segítik egy-egy kulturális esemény megszületését. Ez ma még alternatív megoldás, ami lehet, hogy idővel klasszikussá lesz. Mai riportjaink két példával is előállnak. A Kud-A.R.C. Egyesület solymári tagjai a közösségért dolgoznak, a Műcsarnokban pedig az intézményi önkéntességnek szeretnének itthon is hagyományt teremteni. Sírba visztek?


ImageA Kud-A.R.C. egy kis alternatív klub, mely húsz éve kizárólag önkéntesek segítségével működik. Sem a kiállítók, sem a fellépők, sem a szervezők nem kérnek juttatást munkájukért. A közösségért teszik, s hogy hallassák hangjukat, megmutassák magukat. Somhegyi Viktória az Egyesület egyik alapítója elmondta, hogy náluk az a legfontosabb, hogy mindenki be tudjon mutatkozni, és jól érezze magát.

Az egyesület céljairól és a névválasztásról itt hallhat bővebben


Image"Már megint itt van a szerelem, már megint izzad a tenyerem..." A 80-as évek híres, hírhedt zenekarához kapcsolódik a Műcsarnok Sírba visztek.. című kiállítása, ahol koncertek, irodalmi beszélgetések, rendhagyó tárlatvezetések és önkéntesek színesítik a programot. Nem véletlen, hogy az első fecskék a Bizottság program apropóján érkeztek.  A Műcsarnok sajtósával beszélgettünk a kezdeményezésről. Csejdy Réka szerint az önkéntességből rengeteget lehet tanulni, valamint sokat tud segíteni a munkanélkülieknek, mert így nem esnek ki a ritmusból, és olyan munkát végezhetnek, amit mindig is szeretettek volna.

Az intézményi önkéntességről itt többet is megtudhat

2011 szeptember
 
< Előző   Következő >