Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Civil gondok Nyomtatás E-mail
ImageA civil szervezetek finanszírozási gondjaival, valamint a készülő új civil törvény ellentmondásaival is időszerű mostanában foglalkozni. Nem csak itthon, hanem a határon túli magyar civileknek sem annyira könnyű a függetlenség, a pénzügyi és jogi biztonság megteremtése. A Híd Egyesület a nemzettudatot igyekszik erősíteni, és betemetni a határon inneni és túli magyarság közt tátongó szakadékot. A NIOK alapítvány igazgatója pedig a készülő civil törvény problémáiról beszél.




ImageA partiumi Híd Egyesület pilléreket épít a magyar-magyar kapcsolatok között. De akárcsak a gyors sodrású folyók esetében néha bizony nem könnyű a cölöpverőnek. Elsődleges céljaik, a Nemzettudat erősítése, illetve a magyar kulturális intézmények óvása. Krakkó Rudolf elnökkel a szervezet küzdelmeiről és céljairól beszélgettünk

Krakkó Rudolf a Híd Egyesületről



ImageA civil törvény, azaz az Egyesülési jog, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény módosítására készül a kormány. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által kidolgozott törvénytervezetet a www.nonprofit.hu oldalon lehetett véleményezni és számos civil és jogi szakértő is itt összegezte tapasztalatait, amit a tárcához is eljuttatott. Az egyeztetést kezdeményező Nonprofit Információs és Oktató Központ a közhasznúság fogalmának átértelmezését tartja a leginkább aggályosnak.

Gerencsér Balázs a készülő civil törvényről

2011 szeptember
 
< Előző   Következő >