Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Közösség - építők Nyomtatás E-mail
ImageEgy cseppet meglepő, s talán elsőre nem is civilnek tűnő megoldások kerülnek ma terítékre, amikről természetesen majd kiderül, hogy nagyon civil és igencsak közösségi! Például megtudható, hogy a szupervályog lehet egyfajta kalákázással megvalósuló közösségi épület alapanyaga. Az Állampolgári Részvétel Hete és a közösségi településfejlesztés pedig önmagáért beszél.


ImageA szupervályog rugalmasabb, vízállóbb és stabilabb is a hagyományosnál, azaz szuperebb. Meglepő módon a felhőkarcolók hazájából érkezett hozzánk ez a vályogtechnológia, továbbá igencsak embert próbáló és közösségépítő a módszer alkalmazása. Minden más megtudható a www.szupervalyog.hu oldalról, illetve a következő riportból.

Dr. Kovács Mónika beszél erről az építési módszerről


ImageAz Állampolgári Részvétel Hete szeptember végén zajlott. Az akcióban 20 ország vett részt, Magyarországon összesen 146 esemény valósult meg egy hét alatt az ország egész területén! A legtöbb rendezvény a „Milyen Demokráciát akarunk” témában szerveződött, második helyen az „Önként, szívesen” szerepelt, és nem nagyon lemaradva, viszont nagy horderejű akciókkal jelent meg idén a „Szegénység néma, adj hangot neki” fókusz.


Ide kattintva további érdekességeket hallhat Velenczei Ágnestől és Balogh Flórától

Babos Zsuzsánnát korábban az Add tovább! mozgalomról kérdeztük. A mostani beszélgetés során az önkéntesség és a közösségi-településfejlesztés került a fókuszba. Zsuzsánna egy kis faluban, Dányszentkirályon lakik, ahol főszervezőként azon dolgozik, hogy a lakosságot közösséggé formálja.

A beszélgetés itt hallgatható meg

2011. október
 
< Előző   Következő >