Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Takarékosságra ítélt 2012? Nyomtatás E-mail
Image
Több száz civil szervezet és ezzel együtt több ezer munkahely szűnhet meg, ha a kormányzat tovább csökkenti a szektor támogatására szánt költségvetési forrásokat. Emellett a zöldhatóságok és nemzeti parkok költségvetését is csökkentették. Így összességében nagyon kevés pénz fog jutni a környezetvédelemre a következő években. Éppen ezért a Levegő Munkacsoport, a Magyar Természetvédők Szövetsége, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület azt kéri a kormánytól, hogy reálértéken legalább a 2010. évinek megfelelő összeget biztosítson a hatóságok és a civil szervezetek számára.


ImageA Levegő Munkacsoport hazánk egyik legrégebbi szervezete. Munkájuk során hiánypótló tevékenységet folytatnak az élhetőbb környezetünk megteremtéséért. November elején a Madártani Intézettel és a Magyar Természetvédők Szövetségével karöltve egy felhívást intéztek a kormányhoz, miszerint a civil szektornak szánt források ilyen drasztikus megnyirbálásával gyakorlatilag működésképtelenné teszik a hazai nonprofit szektort. Rengeteg szervezet és munkahely fog megszűnni, amely tragikus hatással lesz a magyar társadalomra. Még nehezebb helyzetbe fog kerülni a szociális, egészségügyi, oktatási, kulturális és természetvédelmi terület, ahol a civilek leginkább besegítettek az államnak, feladatok átvállalásával. Javaslataik is vannak, honnan lehetne forrásokat szerezni, amellyel biztosítani lehetne a civil szektor számára legalább a 2010-es szintet. Kezdeményezésükhöz 73 szervezet csatlakozott.
Beliczay Erzsébet, alelnöktől további részleteket tudhatnak meg.
Tudjon meg többet a Levegő Munkacsoport véleményéről!

Kapcsolódó cikkek:
www.greenfo.hu
www.mtvsz.hu
Újabb fejlemények a levego.hu oldalon!


ImageA Tavirózsa Egyesület 1996 óta működik, küldetésük a fenntartható fejlődés előmozdítása Veresegyházon és térségében. Ezért tanösvényt gondoznak, programokat szerveznek, kiadványokat jelentetnek meg. Céljuk, szűkebb lakókörnyezetük értékeinek feltárása,  megismertetése és megóvása. Ismeretterjesztő és környezeti nevelő programjaik is szép számban vannak: kiadványokat, könyveket, társasjátékot jelenttek meg a szemléletformálás érdekében. Például a Hasznosítsd magad kampány számára is ajánlottak fel a nyerteseknek társasjátékot a www.aprolepes.hu oldalon. Együttműködnek hazai és határon túli civil szervezetekkel és közösségi rádiót üzemeltetnek.

Tatár Sándor alelnöktől további információk tudhatók meg:
A Tavirózsa Egyesület helyben segít!


Számtalan ilyen lokálpatrióta, lakókörnyezetük érdekében mindig is fellépő szervezet van ebben az országban, akiknek az előbb említett okokból kifolyólag veszélybe kerül az alapvető működésük is. Bele se merünk gondolni, milyen következményei lesznek, ha a civil kontroll megszűnik ebben az országban...
Részletek az elfogadott törvényről a ténytár oldalon találhatók.

2011. november
 
< Előző   Következő >