Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Karácsonyra készülve Nyomtatás E-mail
ImageLassan már mi is a Karácsonyra készülünk lélekben és tettekben. Szeretnénk néhány jó példával szolgálni az ünnephez. Előbb bemutatjuk a Föld Napja Alapítványt és legújabb kiadványát a 7köznapi kalauzt, majd adventi ajándékkészítő műhelybe látogatunk a Messzelátó Egyesület és a Zöld Hajtás Klub szervezésében. Mi a melléklet képpel kívánunk kellemes készülődést (az Igazgyöngy Alapítvány egyik alkotójának képe).

ImageÁprilis 22. Ugye ma már mindenki ismeri ezt a dátumot. Igen, ez a nemzetközi föld napja dátuma, ilyenkor az egész világon több millióan résztvevői valamilyen rendezvény keretén belül a környezetünk megóvásában. De nem volt ez mindig így. A magyarországi Föld Napja Alapítvány az egyik legrégebbi, környezetvédelemmel foglalkozó szervezet.
Húsz éve tevékenyen részt vesz abban, hogy ez a fontos nap ténylegesen fontos legyen, és abban is, hogy ne csak egy napot foglalkozzunk egy évben a természetvédelemmel.
Legújabb kiadványuk 7köznapi Kalauz címmel talán a legátfogóbb kiadvány, amely az élet minden területén szolgál praktikákkal, ötletekkel, hogy mivel csökkenthetjük kiadásainkat úgy, hogy még egészségesebben is élhetünk. Talán minden háztartásban elkelne egy ilyen könyv. Munkásságukról, céljaikról, egyéb kiadványaikról Varga Éva, az alapítvány munkatársa mesél.
Föld Napja Alapítvány és kiadványai - részletek

ImageEgymást érik az adventi időszakban a kézműves és kirakodó vásárok, de szerencsére egyre sűrűbben találkozhatunk ajándékkészítő foglalkozásokkal is. Legyünk őszinték, nagy öröm egy régóta várt értékes ajándék, de talán még nagyobb, ha valaki az idejét szánja ránk: készít valamit, vagy egy közös programot szervez. A környezetvédelmet is szem előtt tartó egyik workshopon a Messzelátó Egyesület munkájával ismerkedtünk meg. Először egy önkéntest szólítottam meg.
Az Egyesület a 30-as korosztályra és a városban lakókra koncentrál, nekik ad praktikus tanácsokat és az együtt alkotás élményét. Papírékszer készítéstől a házi szappan, vagy sajt előállításáig programjaik nem csak a környezettudatosságot, hanem az együttműködést, a közösség formálását is szolgálják.
A Messzelátó Egyesületnél jártunk - hallgassa meg!
Image
A Wekerlei Kultúrház pedig nem csak az emberekre, hanem tollas társainkra is gondolt. Madáretető készítéssel egybekötött sütögetésre várták a kicsiket és nagyokat. A helyszínen szóba került persze a Karácsony is, és a Zöld Hajtás Klub programszervezője Tracey Wheatley, Angliából érkezett aktivista is megosztotta műsorunkkal gondolatait.
Wekerlén készült interjú itt meghallgatható

2011. december
 
< Előző   Következő >