Menu Content/Inhalt
Kezdőlap arrow Bemutatkozás
Bemutatkozás Nyomtatás E-mail
A Harmónium Egyesület 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy működésükben és forrásteremtésükben segítse a civil szféra szervezeteit, valamint kommunikációs tevékenységével növelje a civil kezdeményezések társadalmi támogatottságát.
Állandó tevékenységeink: ingyenes adminisztratív, pénzügyi-és pályázati tanácsadás, pályázatírás, pályázati programok lebonyolítása és pályázati minőségbiztosítás. Partnerhálózatunkat főként a szociális, kulturális- és környezetvédelmi területen tevékenykedő egyesületek, alapítványok alkotják.

A Harmónium Egyesület tanácsadó tevékenysége során rendszeresen tapasztalja, hogy a magyarországi civil szféra érdekérvényesítő képessége, a hazai közéletben viselt szerepe, elismertsége nem tükrözi a szervezetek tagjainak szakmai felkészültségét, illetve a szervezetek céljainak társadalmi relevanciáját. Társadalmi beágyazottságuk jelenlegi állapotára csak részben ad magyarázatot, hogy a magyarországi civil szféra hagyományai, tapasztalatai az ország történeti fejlődésének eredményeképp jelentősen kisebbek nyugat-európai társaiknál. A probléma jelentős részben abból adódik, hogy a szervezetek nem rendelkeznek a működésükhöz szükséges jogi, pénzügyi, és kommunikációs ismeretekkel, ezen ismeretek hiányában pedig nem képesek a hatékony szakmai munkájukhoz szükséges gazdasági stabilitást megteremteni.

Egyesületünk ezt a problémát igyekszik hathatós módszerekkel orvosolni – a szervezetek számára egyénre szabott tanácsokkal, javallatokkal, szervezetvezetési technikákkal, tréningekkel kívánunk szolgálni.
Az Egyesület tevékenységének fő tengelyét a megfelelő kommunikáció adja. Nagyon fontos számunkra az általunk támogatott szervezetnél a folyamatos jelenlétünk. Egy-egy pályázati projekt elkészítésénél a legelső lépéstől a legutolsóig jelen vagyunk akár tanácsadás, akár konkrét kivitelezés formájában.
2008-tól várjuk az 1%-os felajánlásokat is.
Adószámunk: 18185944-1-42

Egyesületünk honlapja