Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Indul a MunkaTárs Nyomtatás E-mail
2009 februárjától új rádiós műsorsorozatot indít a Harmónium Független Kommunikációs Egyesület. A MunkaTárs címet viselő, heti huszonöt perces blokkokban jelentkező sorozat érdekes és érthető riportokon keresztül járja körbe a munkahelyteremtéssel kapcsolatosan felvetetődő kérdéseket.  Hiteles és naprakész információt nyújt mind a munkaadók, mind a munkavállalók számára, ezen belül ismerteti az aktuális foglalkoztatási programokat, beruházásokat, munkahelyteremtő kezdeményezéseket is.

Az állandó riport-és hírblokkok mellett a gyakorlatban is előforduló munkaügyi problémákat külön rovatban dolgozzuk fel MunkaViszony címmel. Választ keresünk a foglalkoztatásból kiszorulók helyzetének kérdéseire, igyekszünk megoldások, lehetőségek feltárásával segíteni a továbblépést. Külön figyelmet kapnak a pályakezdő fiatalok, az 55 év felettiek és a megváltozott munkaképességűek, hiszen ezeknél a csoportoknál különösen alacsony a foglalkoztatási arány. A MunkaTárs mindenkinek szól, éppen ezért a sorozat készítői elsődleges szempontnak tartják, hogy mindenki számára érthető formában dolgozzák fel a kérdéseket.

A munkahelyteremtés, s a megfelelő arányú foglalkoztatás egyensúlyának talán egyik legnagyobb akadálya a tájékozatlanság. A MunkaTárs az ilyen akadályok ledöntése ellen dolgozik: elősegíti a párbeszédet munkaadók, munkavállalók, s a fennálló rendszer szabályai és támogató kezdeményezései között.  

A sorozat a Harmónium Egyesület által kialakított non-profit médiahálózat rádióadóin kerül sugárzásra. Az adások így 8 megye 12 kistérségében hallhatóak, tehát az éteren keresztül körülbelül négyszázezer főhöz jutnak el. Emellett minden adás elérhető az ország teljes lakossága számára honlapunkon keresztül.