Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Álláskeresés Nyomtatás E-mail


Elkészült a MunkaTárs első adása, mely az álláskeresés témakörét járja körbe. Tizenöt részes sorozatunk hétről hétre dolgozza fel a munkaügy területét érintő legfontosabb kérdéseket, hasznos információt kínálva munkaadóknak, munkavállalóknak és álláskeresőknek egyaránt. A témákat úgy állítottuk össze, hogy ez a heti huszonöt perc kortól, végzettségtől és élethelyzettől függetlenül kínáljon választ a foglalkoztatással kapcsolatosan felmerülő kérdésekre. 

Image

A munkavállalás felé vezető út első lépése nyilvánvalóan az álláskeresés. Bár manapság az interneten keresztül számtalan fórum kínál elhelyezkedési lehetőséget, azt például nem sokan tudjuk, milyen típusú önéletrajzot írjunk. vagy miről ejtsünk szót a motivációs levélben. Az is kérdés lehet, hogyan készüljünk egy állásinterjúra, hogyan hozzuk ki a legtöbbet végzettségünkből és képességeinkből.Kiss Éva 23 éves pályakezdő. Több mint egy éves próbálkozás után sikerült állást találnia. Ezalatt az idő alatt megszerzett tapasztalatai arra ösztönözték, hogy másoddiplomás képzésre jelentkezzen egy versenyképes gazdasági végzettség megszerzése érdekében, hiszen szakmai gyakorlata és külföldi munkatapasztalata nem bizonyult elegendőnek a sikeres elhelyezkedéshez.

Hallgassa meg Kiss Éva történetét!

Bár a pályakezdők elhelyezkedéséhez valóban rögös út vezet, az ötven éven felüli munkavállalók sincsenek könnyű helyzetben. Weszelyné Tilesch Rita története is erről szól. Ő ugyan még csak néhány hete keres munkát, korábbi tapasztalatait figyelembe véve nem reménykedik a gyors sikerben. Középfokú végzettséggel rendelkezik, s bár tanulásra fogékony, lelkes és fiatalos, ahogy ő fogalmaz „nem kapkodnak utána a munkáltatók.”


Image
Bódi Anita, senior tanácsadó
Az álláskeresés és az interjúztatás leghozzáértőbb szakemberei a munkaerő közvetítők, más néven fejvadászok. Bár az utóbbi elnevezés kissé ijesztő lehet, tartani semmiképp sem kell tőlük. Bódi Anita és Szabó Zsuzsanna Regina a Profipower tanácsadói, többéves tapasztalattal rendelkeznek a munkaerő közvetítés területén, ők válaszoltak a MunkaTársnak.

Hallgassa meg szakértőink tanácsait!
 
< Előző