Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
A munkanélküliség Nyomtatás E-mail

ImageA MunkaTárs második adásában egy olyan témával foglalkozunk, ami sosem veszít aktualitásából. A munkanélküliségről ugyanis sajnos mindig van mit beszélni. A kérdés időszerűsége napjainkban pedig hatványozottan érvényes.  Mit tegyünk, ha állás nélkül maradtunk? Hova forduljunk támogatásért és hol segítenek a továbblépésben? Van-e lehetőségünk átképzésre, milyen átmeneti megoldásokat kínál az állam? Ezekre a kérdésekre válaszol ma a MunkaTárs.   


Molnár Zsuzsanna munkanélküliséget érintő kérdések területén szerzett tapasztalata korántsem irigylésre méltó, ám mindenképpen széleskörű. Alapfokú végzettséggel rendelkezik, több hónapja keres munkát. Annak ellenére, hogy csak szülei segítségével tudja fenntartani magát, s egyetemista lányát, mégis derűsen látja a jövőt. 

Hallgassa meg a Molnár Zsuzsannával készített beszélgetést!

Talán kevesen tudjuk, hogy munkát nem csak az álláskereső portálokon és az újságokat böngészve kereshetünk. A közmunkát ugyanis kifejezetten azoknak találták ki, akik a munkakeresés időszakát sem szeretnék hasztalanul tölteni. Ráadásul a közmunkák mellett a rendelkezésre álló átképzési lehetőségeket sem szabad figyelmen kívül hagyni. A témába Bálint Attila, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Közmunka Tanácsának szakmai tanácsadója avat be minket.


Második szakértőnk a munkanélküli segélyről nemrégiben álláskeresési járadékra átkeresztelt támogatás részleteivel ismertet meg bennünket. Erdős Hajnalka jogász beszél a támogatás igénylésének feltételeiről, módjáról, s az összeg folyósításának időtartamáról is.
 
< Előző   Következő >