Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Külpolitikai magazinnal jelentkezünk! Nyomtatás E-mail
ImageA Harmónium Független Kommunikációs Egyesület új műsorral jelentkezik 2010 februárjától. A Nagylátószög című rádióműsor Magyarország külföldi kapcsolatairól számol be tíz adáson keresztül, 15 perces blokkokban. Hétről hétre olyan témákat vonultatunk fel, melyek mindenkit érintenek, így hozzuk közelebb az oly távoli külpolitikát az emberekhez.

Nem is gondolnánk, hogy Magyarország külpolitikai kapcsolatai által mennyi lehetőség áll előttünk a külföldi tapasztalatszerzésre. A lehetőségek kihasználásában nagy szerepe van a civil szférának. Adásainkban beszámolunk arról, hogyan lehet valaki önkéntes bárhol a világban, milyen tanulmányi ösztöndíjak léteznek, és hogy milyen civil szervezetek segítenek az indulásnál.

Magyarország 2011. január 1. és június 30. között az Európai Unió Tanácsának soros elnöke lesz. Műsorunkban szó lesz arról, hogy milyen kihívásokkal és lehetőségekkel jár ez országunknak. Témáink között szerepel az uniós támogatások rendszere, de az Eurégiókról is szót ejtünk.

Mit tehetünk, ha külföldi utazásunk során bajba kerülünk? Erre is választ adunk a konzulátusokat bemutató adásunkban. Hogy segíthetünk mi, több ezer kilóméterre lévő embertársainkon? Erről kérdezzük meg a magyar humanitárius tevékenységet folytató szervezeteket. A külpolitika lokális szintjén szó lesz a testvérvárosi kapcsolatokról és a nemzetiségi önkormányzatok működéséről is.

Adásaink során rövid hírblokkok keretében kitekintünk az aktuális külföldi eseményekre. Hétről hétre a külpolitika egy-egy apró szeletéről beszélgetünk emberközeli módon, mindenki számára érthetően. Minden adásban bemutatkozási lehetőséget biztosítunk olyan civil szervezeteknek, melyek nemzetközi kapcsolatokkal rendelkeznek.

Műsorunkat kilenc vidéki rádióban és a Szabadkai Rádióban hallgathatják meg. Az interneten pedig mindenki számára elérhetőek lesznek riportjaink.
 
< Előző   Következő >