Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Lottózunk, vagy pályázunk? Innovatív iskolák pályázat
Ez Chaplinnek sem tetszik.
Chaplinnek sem tetszik.

Kezd az embernek olyan érzése lenni, mintha Abszurdisztán lakója lenne, nem egy normális országé. Az innovatív iskolákkal kapcsolatos pályázati eljárás burleszk filmbe illõ. Kár, hogy Chaplin már halott és a fõszereplõ így a sokkal kevésbé szórakoztató Németh Lászlóné illetve mi magunk.
Magunk nem gondoljuk, hogy egy elhibázott pályázati kiírás után a sorsolás a legjobb megoldás, sőt azt főként nem, hogy ezt a módszert az elkövetkező pályázatokban is mintaként állítsák.
Pedig úgy tűnik, hogy ezután ez lesz a gyakorlat. A szakmaiság mellékes, mit számít a megalapozott költségvetés, a vezetői kompetencia, az eddig elért eremények. Sorsolunk. S azt sem tudja senki, hogy mikor, hogyan, hol? (S kinek kedvezve?)
Tovább...
 
Rousseau után szabadon?

ImageAz antik kor óta sorra születtek államelméletek, és a felvilágosodás idején lett újra népszerű a filozófián belül a társadalom és politika viszonyának vizsgálata. Nagykovácsi ebben a szellemben a társadalmi szerződés módszerének helyi megvalósítására, lokális technika kidolgozására vállalkozott 2006-2010 között.

Tovább...
 
Zöld Nyári Egyetem
Augusztus 1-től 5-ig ismét Zöld Nyári Egyetem a Fejér megyei Bodajkon. Öt nap, száz előadó, legalább nyolcvan féle program, Róna Péter, Ángyán József, Tamás Gáspár Miklós, Amelia Andersdotter, Bodoky Tamás, Vitézy Dávid, Kürti Gábor, Krétakör, TedX, Magyar Kétfarkú Kutya Párt, bolyhos forradalom, bringaszerelés, ökoszépségszalon, kalózok, erdő közepe, tábortűz, patak, közösség, teljes ellátás, jókedv. Már csak Te hiányzol! Regisztrálj most! www.greenacademy.hu
 
Paragrafuserdőben - a Civil törvény testközelből
ImageA tavalyi évben számos alkalommal szóltunk arról, hogy készül az új civil törvény, majd arról, hogy milyen módosításokat kérnek a civil szervezetek. Mit remél a szakma és mit a törvényt kidolgozó minisztérium. Most már nem a tervek, hanem a tények ideje jött el, lássuk hát a részleteket! Kalauzunk a paragrafustengerben dr. Orosz Ágnes, a NIOK pénzügyi- és adótanácsadója. Mindenkit megnyugtathatunk elsõ körben, hogy nem kell veszettül változtatásokba kezdeni és sokat puhult a közhasznúságról szóló követelményrendszer is.
Tovább...
 
Gyöngyhalászat
ImageAz Igazgyöngy Alapítvány hátrányos helyzetű gyerekek számára kínál családra szabott művészetoktatási és felzárkóztatási programot. Az alapítvány már számos elismerést szerzett, a gyerekek pedig alkotásaikkal rendszeres kiállítási résztvevők. A mostani beszélgetés apropóját ennek ellenére nem a sikerek, hanem az Alapítvány megsegítését célzó decemberi jótékonysági árverés adta.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 9 / 77