Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Közösségben gondolkodók
ImageEgyre több civil szervezet foglalkozik közösségek megerősítésével és felzárkóztatásával. Alternatív módszerekkel és klasszikus megoldásokkal is találkozhatunk repertoárjukon. A Közösségfejlesztők Egyesületének kunbábonyi nyári egyetemén a settlement házakról tartott előadást az Életfa Segítő Szolgálat Egyesület munkatársa, de megtudhattuk azt is, milyen építő hatása van a közösségi falfestésnek.


Tovább...
 
Világlátó világjárók - nemzetközi programok
ImageAz önkénteskedésben az egyik nagyon vonzó dolog az, hogy külföldre is el lehet így jutni. Az Európai Önkéntes Szolgálat a fiataloknak kínál lehetőségeket, de számos olyan program is van, ahol nincsen felső, csak alsó korhatár. Az Útilapu Hálózatnál körülbelül 1100 projektre jelentkezhetnek az önkéntesek, az Egyesek Ifjúsági Egyesület pedig idén csatlakozott nemzetközi hálózathoz, ennek köszönhetően bővíthette kínálatát.

Tovább...
 
Civilként a Szigeten
Image Évről-évre sok civil szervezet pályázik arra, hogy a Szigeten standja legyen. De miért is fontos számukra a fesztiválos jelenlét? Munkatársaik válaszolják meg és mesélnek küldetésükről, munkájukról. A Májbetegekért Alapítvány a hepatitis vírusra hívja fel a látogatók figyelmét, a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület önkéntesei a bajba jutott vásárlók segítségére sietnek, az Óvás! Egyesület a VII. kerület műemlékeit védi.


Tovább...
 
Nem elszigetelten - önkéntesként a Szigeten
ImageEurópa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvényére 18. alkalommal látogathattak el az érdeklődők. A Civil Szigeten idén is program és embertömeg, több mint 50 szervezet várta az odalátogatókat. Mi három szervezet standjánál időztünk el hosszabban. A NANE a családon belüli erőszakra, a Régiók Fejlesztéséért Egyesület a megújuló energiaforrásokra, az Életrevaló Egyesület a drogfogyasztás veszélyeire szeretné felhívni a figyelmet.

Tovább...
 
Legfelsőbb szinteken - civilképzések
ImageA civil és közösségi fejlesztők és szakemberek fokozódó elismerésének egyik kézzel fogható jele, hogy a témakörben több képzés is indult az állami felsőoktatásban. Előbb felnőttképzés keretében a nonprofit menedzserek oktatása indult el, 2011-től pedig már a mesterképzésben is jelen van a közösségfejlesztés.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19 - 27 / 77