Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Civil élet a kezdetektől

ImageCivil élet címmel egy tízrészes sorozatot indítunk el, amely az egyesületek, alapítványok világát kívánja közelebb hozni a hallgatósághoz, illetve a szervezetek számára is hasznos hírekkel szolgál. Kéthetente jelentkezünk adásainkkal, amelyek a tagtoborzástól, az önkéntességen át az 1% gyűjtésig számos témát érintenek.
Tovább...
 
Civil élet - januárban elindul új rádióműsorunk
Image
A Harmónium Független Kommunikáci&´s Egyesület az új évben új rádióműsorral jelentkezik. Civil élet című műsorunk keretében minden olyan témát bemutatunk, amely egy nonprofit szervezetet érint a szervezetalapítástól, a fenntartáson keresztül, a hálózatosodásig.
Tovább...
 
Kiút a szegénységből

ImageA világ számos országában már remekül működő – s Nobel-díjjal is elismert – mikro hitelprogramot igyekeznek hazánkra is adaptálni közgazdászok és szociológusok. Remény, vagy Esély bankjának is hívják a módszert. A vállalkozóvá válás egy különös módjáról van szó, a kísérleti programot Kiútprogramra kereszteltek Magyarországon.
Tovább...
 
Az alkotás ereje

ImageLéteznek olyan példák, ahol bizonyos társadalmi csoportok kirekesztettségét a művészet erejével oldják fel. Segítségül hívva a filmet, a színházat olyan produkciók születnek, melyek közvetítésével felszínre kerülnek a mélyszegénységben élők problémái és a mindennapi életük is.
Tovább...
 
Időskori szegénység

ImageAz Európai Unió átlagéletkorához képest mindegy 8 évvel élünk kevesebbet. A nyugdíjas években pedig az uniós havi 1100 eurós járandósághoz képest itthon átlagosan 350 euróból kell kijönni. Ráadásul nagyon sok idős egyedül él, a létminimumon, vagy az alatt. Nagy szükség van tehát segítségre az ellátásukban. A legfontosabb, hogy odafigyeljünk egymásra, és vegyük észre, ha a környezetünkben élőknek segítségre van szüksége!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37 - 45 / 77