Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Otthontalanság

ImageMenedék nélkülinek nevezik őket Németországban, tető nélkülinek hívják őket az olaszok és a hollandok. Itthon általában hajléktalant mondunk, talán az előbbiek mintájára. Az érintettek azt szeretnék, ha az otthontalan kifejezést használnánk, ahogyan a spanyolok, vagy az angolok. S ha belegondolunk, tényleg nagyon mást jelent a két szó. Nagyon sok hajléktalan van, akinek van fedél a feje fölött, de ez mégsem tekinthető otthonnak.
Tovább...
 
Esély a munkára

ImageMagyarországon 55-60 ezer forint az a havi jövedelem, ami alatt szegénynek számít az ember. A szegénység mértékének és mélységének mutatói alapján az Európai Unió tagországai között a középmezőnyben foglalunk helyet 12%-os szegénységi rátával. A statisztikák szerint a munkanélküliek körében ez az arány 48%, és a munkaképes lakosságnak legalább 10 százalékának nincs munkahelye.
Tovább...
 
Létkérdés - rádióműsor a szegénység ellen


ImageEgyesületünk a Szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai év programjaihoz kapcsolódva új rádióműsorral jelentkezik. Létkérdés című műsorunkban az Európai Év programjait mutatjuk be, terjesztve a pozitív tapasztalatokat és eredményes módszereket más civil szervezetek, valamint a tennivágyók számára.

Tovább...
 
Önként vállalom

Image
Magyarországról szép számmal vágnak neki fiatalok a világnak. Vannak, akik tanulni indulnak, mások munkát keresnek, s megint mások az önkéntességet választják. Mostani adásunkban az utóbbiról esik szó, azaz beszámolunk arról, hogyan lehet valaki önkéntes Európában, milyen fogadószervezetek léteznek és milyen civil szervezetek segítenek az indulásnál.
Tovább...
 
Humanitárius segítségnyújtás

ImageA humanitárius segítségnyújtás hátterében komoly szervezési munka áll. Mind a Baptista Szeretetszolgálat, mind a Vöröskereszt szakmailag felkészült csapatokkal rendelkezik, akik nem csak a katasztrófák idején, hanem a köztes időkben is gyakorlatoznak.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Eredmények 46 - 54 / 77