Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Autonómia Székelyföldön?
ImageRomániában több mint egymillió magyar él, így az anyaország számára sem közömbös a szomszédos országgal való jó viszony. Rendszeresen hallhatók törekvések a Székelyföld területi, kulturális, vagy személyes autonómiáról, majd annak heves ellenzéséről a másik oldalról. Mai adásunkban utánanéztünk, hogy mennyi realitása van a törekvéseknek, illetve igyekszünk megvilágítani a magyar-román viszony hátterét.
Tovább...
 
Eurórégiók
ImageAz eurórégió olyan területet jelöl, ahol a határokat áthidaló gazdasági, szociális, kulturális, illetve más jellegű együttműködések léteznek kettő, vagy több állam, illetve helyi önkormányzat között. Adásunkban két eurórégiót mutatunk be részletesebben, a szegedi központú DKMT, valamint az egri központú Kárpátok Eurórégiót.
Tovább...
 
Magyarország biztonságpolitikája
ImageMárcius 15-ről sokszor a fiatalság, a szabadág-szerelem és a hősiesség mellett a toborzás, a katonák és a harc is eszünkbe juthat. Mostani műsorunkban hazánk biztonságpolitikájával foglalkozunk. A magyar sorkatonaság megszűnt 2004-ben, ezáltal létrejött az önkéntes haderő. Katonáink nagy része jellemzően külföldi missziókban, Balkánon és Afganisztánban próbálja ki magát.
Tovább...
 
Visegrádi együttműködés
Image1335-ben Károly Róbert a visegrádi palotában találkozott a cseh és a lengyel uralkodóval. A három ország találkozójának célja az volt, hogy gazdasági-politikai együttműködést alakítsanak ki. Ez az együttműködés olyan sikeres volt, hogy a három királyság gazdasága ebben a korban virágkorát élte. 
Tovább...
 
Magyar EU-elnökség 2011-ben

Image Magyarország az európai uniós tagságának egyik új fejezetéhez érkezett.2011. január 1-től fél évig ugyanis hazánk tölti be a spanyol-belga-magyar trió elnökség soros posztját. A programokról, feladatokról idén január 22-én tartottak egy nagyszabású konferenciát.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Eredmények 55 - 63 / 77