Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Anyák a munka világában


ImageKorunk egyik divatos kérdése, hogy miként tudja összeegyeztetni egy nő karrierjét a gyermekvállalással. A feladat nehézsége nyilvánvalóan az adott élethelyzettől függ, azonban az ilyenkor felmerülő gyakorlati teendők minden esetben ugyanazok: szülési szabadság, gyes, gyed, családi pótlék, gyermekgondozási segély, anyasági és gyermeknevelési támogatás.
Hosszabb kimaradás esetén pedig esetlegesen új munkahely keresése.
Tovább...
 
Pályakezdés

ImageAddig tart az aranyélet, amíg tanul az ember! Ez az a bölcsesség, vagy inkább közhely, amit az iskolapadból vagy a jegyzetek mögül általában nem vagyunk hajlandóak elfogadni. Pedig a pályakezdés valóban mélyvíz. Ilyenkor bőven van szükség kitartásra, bizonyításra, helytállásra. S bizony, ez az az időszak, amikor aztán igazán tanulni kell: szakmai jártasságot, felelősséget és nem utolsó sorban türelmet. A MunkaTárs ezúttal a karrierjük kezdetén álló fiatalokkal foglalkozik. Beszélünk az önkéntességről, az ösztöndíjas szakmai gyakorlatról és a pályakezdőket foglalkoztató munkáltatónak kedvező START kártya alapcsomagjáról is.
Tovább...
 
A munkanélküliség

ImageA MunkaTárs második adásában egy olyan témával foglalkozunk, ami sosem veszít aktualitásából. A munkanélküliségről ugyanis sajnos mindig van mit beszélni. A kérdés időszerűsége napjainkban pedig hatványozottan érvényes.  Mit tegyünk, ha állás nélkül maradtunk? Hova forduljunk támogatásért és hol segítenek a továbblépésben? Van-e lehetőségünk átképzésre, milyen átmeneti megoldásokat kínál az állam? Ezekre a kérdésekre válaszol ma a MunkaTárs. 
Tovább...
 
Álláskeresés


Elkészült a MunkaTárs első adása, mely az álláskeresés témakörét járja körbe. Tizenöt részes sorozatunk hétről hétre dolgozza fel a munkaügy területét érintő legfontosabb kérdéseket, hasznos információt kínálva munkaadóknak, munkavállalóknak és álláskeresőknek egyaránt. A témákat úgy állítottuk össze, hogy ez a heti huszonöt perc kortól, végzettségtől és élethelyzettől függetlenül kínáljon választ a foglalkoztatással kapcsolatosan felmerülő kérdésekre. 
Tovább...
 
Indul a MunkaTárs
2009 februárjától új rádiós műsorsorozatot indít a Harmónium Független Kommunikációs Egyesület. A MunkaTárs címet viselő, heti huszonöt perces blokkokban jelentkező sorozat érdekes és érthető riportokon keresztül járja körbe a munkahelyteremtéssel kapcsolatosan felvetetődő kérdéseket.  Hiteles és naprakész információt nyújt mind a munkaadók, mind a munkavállalók számára, ezen belül ismerteti az aktuális foglalkoztatási programokat, beruházásokat, munkahelyteremtő kezdeményezéseket is.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Eredmények 73 - 77 / 77