Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Lubickolva, evezve, evickélve - művészlétben
ImageIsmerjenek meg velünk egy eldugott kis művésztelepet, ahol egykor egymásnak adták a kilincset a ma már híres művészek. Szólunk a Gyöngyössolymoson alkotó odijuditról is, aki mindenből tárgyakat varázsol, legyen az termény, pet-palack, vagy maradék anyag. Továbbá elkalandozunk Sopronba, ahol több mint száz éve működik a fotóklub.
Tovább...
 
A törvény erejével
ImageKét olyan törvényről, illetve jogszabályról szólunk, amelyek felettébb foglalkoztatják a civil társadalmat. Egyrészt a "civil törvényről", azaz az egyesülés jogról szóló tervezetről, másrészt az életvitelszerű közterülethasználatról esik majd szó részletesen. A börtön helyett lakhatást szlogennel a Város Mindenkié Csoport nem először ment utcára. S a civil szervezetek sem először gyűjtik az aláírást egy-egy új jogszabálytervezet ellen.
Tovább...
 
Közösség - építők
ImageEgy cseppet meglepő, s talán elsőre nem is civilnek tűnő megoldások kerülnek ma terítékre, amikről természetesen majd kiderül, hogy nagyon civil és igencsak közösségi! Például megtudható, hogy a szupervályog lehet egyfajta kalákázással megvalósuló közösségi épület alapanyaga. Az Állampolgári Részvétel Hete és a közösségi településfejlesztés pedig önmagáért beszél.

Tovább...
 
Civil gondok
ImageA civil szervezetek finanszírozási gondjaival, valamint a készülő új civil törvény ellentmondásaival is időszerű mostanában foglalkozni. Nem csak itthon, hanem a határon túli magyar civileknek sem annyira könnyű a függetlenség, a pénzügyi és jogi biztonság megteremtése. A Híd Egyesület a nemzettudatot igyekszik erősíteni, és betemetni a határon inneni és túli magyarság közt tátongó szakadékot. A NIOK alapítvány igazgatója pedig a készülő civil törvény problémáiról beszél.


Tovább...
 
Ingyenjegy - kulturális önkéntesség
ImageEgyre gyakrabban találkozhatunk olyanokkal, akik önkéntesként segítik egy-egy kulturális esemény megszületését. Ez ma még alternatív megoldás, ami lehet, hogy idővel klasszikussá lesz. Mai riportjaink két példával is előállnak. A Kud-A.R.C. Egyesület solymári tagjai a közösségért dolgoznak, a Műcsarnokban pedig az intézményi önkéntességnek szeretnének itthon is hagyományt teremteni. Sírba visztek?


Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10 - 18 / 77